skip to Main Content
ÉLJ , RENDELJ , HOZD KI MAGADBÓL A MAXIMUMOT! Saját fiók

Hamisítványok – Hogy szűrhetőek ki?

Európában és Magyarországon is rendkívül elterjedt a hamisítás, amely negatív árnyoldalt vet a potencianövelő és fogyasztó gyógyszerek világára. Jelen cikkünkben arra fogunk fókuszálni, hogy miként lehet kiszűrni a hamisítványokat és milyen arany szabályokat kell betartanunk a megrendeléskor.

10 aranyszabály, amelyet érdemes betartani, ha eredeti terméket szeretnénk:

1. Vizsgáljuk meg a szolgáltatót, webáruházat, eladót. Pontosan mit is? Olyan webáruházból rendeljünk termékeket, akik rendelkeznek cégnévvel, székhellyel, kapcsolattartási e-mail címmel, kapcsolatfelvételi lehetőséggel – űrlappal. Egy telefonszám, vagy csak egy kapcsolatfelvételi űrlap nem elegendő! Komplett adatok kellenek a forgalmazóról, ha magyar, ha külföldi a vállalkozás.

2. Tájékozódjunk fórumokban, ahol megosztják emberek a témakörben a tapasztalataikat, véleményeiket. Ha ezeket a termékekkel és szolgáltatókkal kapcsolatos véleményeket elolvassuk akkor jobban fogunk tudni tájékozódni a témakörben, tudni fogjuk honnan érdemes és honnan nem érdemes rendelni, vásárolni. Elolvashatjuk, hogy kik jártak pórul, azok

honnan rendeltek vagy épp fordítva, kik voltak elégedettek az eladóval és azt honnan szerezték be.

3. Ne vásároljunk piaci ár alatt, ugyanis biztosan hamisítványba fogunk beleszaladni. A piaci

ár alatti, vagy töredék árakon kínált hirdetések és weboldalak egésze intelligensen lett kitalálva. A sokkal kedvezőbb árral próbálják meg becsalogatni a gyanútlan érdeklődőket a weboldalukra, ahol hamis termékeket próbálnak meg értékesíteni (ami hatóanyag nélküli- esetleg káros anyag is található benne), amiről a rendelő mit sem tud. Magyarországon ez sokkal eredményesebben működik, hiszen, egy megbízható szolgáltatót egy átlag magyar ember lecserél már azért is, ha 100 Ft-tal olcsóbb árat kínálnak. Így csalódni is fog az olcsóbb utánzatban, felesleges feszültséget csinál magának, pénzt dob ki az ablakon és utána a „drágább”, de eredeti terméket akkor is kénytelen lesz megvenni.

4. Ne rendeljünk külföldi, vagy angol nyelvű oldalakról, vagy olyan magyar nyelvű oldalakról, amelyek láthatóan Google fordítóval vagy egyéb módon lettek lefordítva helytelenül és egy halom helyesírási hiba, rossz toldalékok szerepelnek a szövegben. Ezek a weboldalak arra szeretnék rávenni a megrendelőt, hogy utaljon előre egy offshore bankszámlára pénzt a termék átvétele előtt, vagy azt fizesse ki előre bankkártyájával, majd, ha ezt a pénzt megkapták a rendelését úgysem teljesítik, Ön pedig nem fog tudni mit tenni, hova fordulni vagy kinek panaszt tenni. Legalábbis eredménye nem lesz az biztos.

  5. Ne rendeljen olyan weboldalakról, amelyeknek a domain nevei (xyz.hu) csupa furcsaságok. Pl.: példa.hu helyett példa.cc, példa.biz, példa.to, példa.org, stb. Ezek az oldalak biztosan nem hiteles forrásból szerzik be termékeiket, ezért rejtegetik olyan végződések mögé, amelyet nem lehet nemzetközileg törölni panasz esetén (pl.: a példa.cc esetén a cc a kókusz szigeteken bejegyzett domain végződés. A megbízhatóbb domain név végződésű oldalak .hu, .com vagy .info végződésű.

6. Ha megrendeltünk és átvettük a terméket akkor vizsgáljuk meg, hogy bontatlan, eredeti csomagolásban e kaptuk, nem csak egy packetba vagy nylonba kinyomkodva pár szem valamit, amiről nem tudjuk pontosan mi az. Ha nem bontatlan a csomagolás, akkor azt ne alkalmazzuk, ne kockáztassuk egészségünket!

7. Magánszemélyektől, apróhirdetési oldalakról, vateráról, kínai piacról ne vásároljunk gyógyszereket, mert 99%-ban biztosak lehetünk abban, hogy hamisítványt fogunk kapni.

8. Ne rendeljünk olyan magánszemélyek által kreált tájékoztató weboldalakról, ahol nem webshop alapú működés van (kosárba). Ha egy nevesebb cég vagy forgalmazó eladni szeretne az interneten akkor egy komolyabb háttérrel rendelkezik és webáruházat készít el nem pedig egy alap webshop nélküli bemutatkozó oldalt.

9. Ne rendeljen olyan weboldalról, amelyek ingyenes tárhelyeken vannak hostolva, mint a példa.hupont.hu., vagy egyéb más csináld magad weboldal készítő amatőröknek szolgáltatók tárhelyein vannak. Ezeket a domain név (pl. kamagrarendeles.hupont.hu) végződéséről esetleg gagyi designjáról lehet megismerni, ahol a weboldal készítő szolgáltató összes reklámja látható. Ezen weboldalak lelkes magánszemélyek vagy csalók weboldalai, ahol pórul fog járni.

10. Ne rendeljen olyan webshopból, ahol nem lehet utánvéttel fizetni. Minden korrekt cég biztosít utánvételes átvételi lehetőséget, amely azt jelenti, hogy a megrendelt csomag átvételekor kell a futárnak/postásnak az utánvételi összeget kifizetni a megrendelőnek. Ne utaljon semmiképpen előre akkor, ha csakis kizárólag erre van lehetőség és nem tud választani az utánvétes és előre utalásos mód között. Ha csak előre utalással lehet fizetni egy eladónál, akkor átverés áldozata lesz!

Amennyiben nem szeretne hamisítványt vásárolni és Önnek fontos a kiváló minőség mellett az olcsó ár, diszkrét és gyors kiszállítás, akkor várjuk szeretettel megrendelését webáruházunkban.